Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Precine Medicine logo

MEDICAL CARE

Η εξέταση DNA Ιατρική φροντίδα συνδέει το ιστορικό, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής ενός ατόμου με το γονιδιακό του υπόβαθρο με στόχο την στοχευμένη πρόληψη, ή ακόμη και για τη διάγνωση ασθενειών, με έμφαση στην κύρια αιτία του προβλήματος, και την εξατομίκευση της προληπτικής ή θεραπευτικής προσέγγισης.

Τα γονίδια που περιλαμβάνονται στο πάνελ αυτό δίνουν πληροφορίες σχετικά με:

- Τη φλεβική θρόμβωση:

Η θρομβοφιλία αποτελεί ανωμαλία στην πήξη του αίματος, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο φλεβικής θρόμβωσης. Περίπου 1 στους 7 Έλληνες πάσχει από θρομβοφιλία, η οποία όμως οδηγεί σε θρόμβωση μόνο υπό την παρουσία κάποιου επιπρόσθετου παράγοντα κινδύνου. Η παρουσία συγκεκριμένων μεταλλαγών στα γονίδια αυξάνει σημαντικά τον γενετικά καθοριζόμενο κίνδυνο θρομβοφιλίας.

- Την ικανότητα του οργανισμού για απορρόφηση και αποθήκευση σιδήρου: Η αιμοχρωμάτωση, είναι μία γενετική διαταραχή που αναγκάζει το σώμα να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο από ότι θα έπρεπε από τα τρόφιμα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, αν δεν θεραπευτεί.

- Τη λειτουργία των πνευμόνων και του ανπνευστικού συστήματος: Παρέχονται σημαντικές πληροφορίες για την σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και την προδιάθεση για εμφάνιση διαφόρων νοσημάτων , όπως εκδήλωση άσθματος.

- Την κυστική ίνωση: Η κυστική ίνωση (CF) είναι μια γενετική διαταραχή που προσβάλλει σχεδόν όλα τα εσωτερικά όργανα, αλλά πρωταρχικές εκδηλώσεις αφορούν το αναπνευστικό σύστημα (χρόνια βρογχίτιδα), το πάγκρεας (παγκρεατική ανεπάρκεια, νεανικός διαβήτης, παγκρεατίτιδα) και, σπανιότερα, το έντερο (κοπρανώδης απόφραξη) ή το ήπαρ (κίρρωση), καθώς και προβλήματα στην ανάπτυξη.

- Την εμφάνιση αθροιστικής κεφαλαλγίας: Είναι μια διαταραχή που κληρονομείται από πολλά γονίδια τα οποία δημιουργούν μια κατάσταση «ευαισθητοποίησης» στον εγκέφαλο, ειδικά στη διάρκεια της αθροιστικής περιόδου, οπότε και ο εγκέφαλος είναι διεγερμένος.

- Την προδιάθεση για διαβήτη τύπου II: στοιχείο που επηρεάζει το καθημερινό διατροφολόγιο και την στάση ζωής του ατόμου

- Την υγεία των οστών: τα οστά επηρεάζονται από τη γενετική, τη διατροφή, την άσκηση και την ορμονική απώλεια. Με έλεγχο της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, και αν κριθεί απαραίτητο, η χρήση φαρμάκων για την οστεοπόρωση μπορεί να επιτευχθεί βελτίωση της υγείας των οστών.

- Νοσος Alzheimer’s: Είναι σημαντική η έγκαιρη γνώση της προαδιάθεσης για εμφάνιση της νόσου, ώστε το άτομο να τροποιήσει τον τρόπο ζωής, άσκησης, διατροφής και εξάσκησης των νοητικών του λειτουργιών

- Τον μεταβολισμό των φαρμάκων: Δεν μεταβολίζουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο ένα φάρμακο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η φαρμκοκινητική του και η τοξικότητα του.

- Την προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα: ο γενετικός έλεγχος και η πληροφορία που προσφέρει για τη διάγνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων οδηγεί στην ανάπτυξη μιας εξατομικευμένης προσέγγισης και αντιμετώπισης.

- Την εμφάνιση υπέρτασης: Η υπέρταση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για πρόωρη καρδιαγγειακή θνητότητα και θνησιμότητα και αποτελεί μείζον θέμα για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως.

- Τη φλεγμονώδη απόκριση: Δηλαδή την προδιάθεση για φλεγμονές στον οργανισμό, και ίδιαίτερα στο πεπτικό σύστημα, συνδεοντάς την δυνητικά με την εμφάνιση παχυσαρκίας

Την αντιοξειδωτική δράση και την αποτοξινωτική ικανότητα του οργανισμού: Ελέγχεται η σωστή λειτουργία του συστήματος αντιοξείδωσης και αποβολής των τοξίνων και των ξενοβιοτικών.

DNA